Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Slutspurt i framtagandet av ansökan miljötillstånd

Nyhet 2024-09-23
Bild på fartyg som anlöper i en farled med blått och fint sken

Sjöfartsverket är just nu inne i en intensiv fas i projekt Landsortsfarleden, där de sista utredningarna om miljökonsekvenser slutförs och resultaten sammanställs. Utredningarna utgör en viktig del av ansökan som snart kommer att lämnas in till myndigheter och domstolar för granskning.

– Just nu jobbar vi intensivt med att slutföra den sista delen av ansökningsprocessen. Vår målsättning är att lämna in ansökan runt årsskiftet, och samtidigt göra miljökonsekvensbeskrivningen tillgängliga för allmänheten, säger Melica Cliffoord, projektledare på Sjöfartsverket.

Intresset för hur projektet går framåt är stort och för att kunna ge alla samma tillgång till aktuell information har vi valt att använda webbsidan som huvudsaklig kanal. Tidigare skickades nyhetsbrev ut, men för att nå fler och samtidigt förenkla kommunikationen, kommer vi framöver att samla allt här.

Material som har ett allmänintresse kommer att publiceras, annars gäller som vanligt att dokument kan begäras ut mot en mindre administrationsavgift. Allmän handling innebär att dokumenten blir tillgängliga för allmänheten att ta del av, om de inte omfattas av sekretess. För att göra det så enkelt som möjligt att följa projektet planerar vi också att lägga till vanliga frågor och svar.

Läs mer på projektsidan

Rekommenderad läsning

En ovanbild på skurusund

Sjöfartsverkets miljöarbete

Sjöfartsverket jobbar för att nå samhällets miljömål och ser kontinuerligt över verksamheten för att möjliggöra hållbar sjöfart till och från Sverige.

Sjöfart och miljön