Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöslaget Väst 2024

När det var dags för årets golftävling på landets västra sida, den 29 maj, styrdes kosan mot Floda (nordost om Göteborg) och närmare bestämt till Öijared Resort. Det var första gången vi på Sjömansservice besökte banan, men troligen inte sista.

Tre golfspelare går på banan

Då var ännu ett Sjöslaget Väst till ända. Vilken dag det blev – i strålande sol möttes 37 glada golfare på Öijared GK’s Gamla Bana, för att göra upp om vem som skulle stå överst på prispallen. Ett par spelare hade sovit över på Öijared Resort och avnjöt en fin frukostbuffé innan start. Vi hade en ”Längsta drive”-tävling, som vanns utav Axel Blom, samt två stycken ”Närmsta hål”-tävlingar. Den ena tog Ingmar Utbult hem och den andra vann Alexander Erixon.

Axel Blom vann även ”Bästa brutto” med sina 85 slag. Bästa dam blev Marie Abrahamsson. Vi tackar alla sponsorer för era bidrag till prisbordet. Vi och deltagarna är väldigt tacksamma för detta.

Vi hoppas på återseende och önskar alla gamla och nya deltagare en trevlig sommar. Hoppas att vi ses på Gotland onsdag den 4 september, då Sjöslaget Ost går av stapeln på Gumbalde GK.

Text: Nils Edoff

Foto: Glenn Hjelle/Lars Brydolf

Bilder

En stor del av skaran stannade kvar för att vara med på prisutdelningen
Axel Blom från Stena Jutlandica vann priset för Bästa brutto
Marie Abrahamsson, Color Fantasy, blev trea i A-klassen och dessutom bästa dam. Nils Edoff från Sjömansservice höll i prisutdelningen
Ingemar Utbult från M/S Origo stod som vinnare av B-klassen
Lars Blohm från Sjöfartsverkets JRCC vann A-klassen

Sponsorer

Stiftelsen Sjömanskyrkan i Stockholm Sjömansinstitutet

Tärntank Ship Management

Furetank

SBF offentliganställda

Stena Bulk

Erik Thun

Wesmans

Arendal Shipping Company

Stiftelsen Göteborgs Sjöfartshotell

Stenasfären

Wallenius Marine

Göteborgs hamn

Öijared Resort

Senast uppdaterad 2024-06-05