Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

24-timmars på Rosenhill 2024

När den klassiska fotbollshändelsen återvände till sjömanscentrat på Hisingen var det många som var redo att snöra på sig skorna och tejpa fast benskydden. Som många gånger förut, var vädergudarna på både arrangörernas och spelarna sida.

Fotbollsspelare i röd tröja har precis avlossat ett skott mot motståndarens målbur, som täcks av en spelare i svart och målvakten
I finalmatchen mellan Tärntank och El Dragador lyckades Tärntank spela in tre mål i motståndarnas målbur. Här är ett av deras anfall.

Lördagen den 14 september var det dags för Sjömansservice årliga fotbollsturnering 24-timmars, som numera utspelar sig på mindre än halva den tiden. Väderprognosen inför helgen verkade overkligt trevlig och höll dessutom vad den lovade – Göteborg bjöd spelarna i de tolv lagen på sol, värme och vindstilla väder.

Under arrangemanget spred sig en välbekant doft över Rosenhills planer. Det var Eriksbergs P13-lag som grillade hamburgare och korv vid sidan av fotbollsplanerna, vilket var uppskattat av många suktande spelare.

I gruppspel och kvartsfinal var matchtiden 2x10 minuter och från semifinalerna ökades matchtiden till 2x15 minuter. När semifinalerna var över hade lagen El Dragador och Tärntank vunnit varsin plats i finalen. Och trots att finalmatchen var intensiv, stod Tärntank som segrare efter att ha tryckt in tre mål mot noll på motståndarna. Vi arrangörer gratulerar samtliga pristagare nedan och hurrar extra mycket för Tärntanks insatser. Hurra!

Text: Jimmy Eriksson